Haberler

DEMİRCİ'DE ATIK PİLLER EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

10 Mayıs 2022 Salı

Demirci'de Belediyemiz tarafından başlatılan kampanya ile 6 yılda Bin 830 kilogram atık pil ekonomiye kazandırıldı.

Demirci Belediyesince başlatılan kampanya çerçevesinde zabıta müdürlüğü ekiplerince okullara, işyerlerine ve toplu ulaşım alanlarına atık pil toplama kutusu bırakıldı.

Demirci Belediyesi ömrünü tamamlamış atık pillerin doğaya zarar vermesini önlemek için 6 yıldır sürdürülen kampanya da bugüne kadar Bin 830 kilogram atıl pili geri dönüşüme gönderdi.

Öğrencilerin yanı sıra vatandaş ve esnafların da destek verdiği kampanyada toplama alanlarından alınan atık piller, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince paketlenerek "Atık Pil toplama Merkezi"ne gönderiliyor.

Son olarak ta zabıta ekiplerince 185  kilogram toplanan atık pil paketlenerek gönderildi.

DOĞAMIZI KÖTÜ ATIKLARDAN KORUMAYA GAYRET EDİYORUZ

Atık pillerin doğaya büyük zarar verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Selami Selçuk, "Piller çöpe atıldığı zaman yapılarındaki tehlikeli kimyasal maddeler açığa çıkarak toprağa ve yer altı sularına karışmaktadır. Atık pillerin çöplerden ayrı toplanması için belediye olarak 'Doğanın Pili Bitmesin' kampanyası başlattık. Kampanyayı 6 yıldır sürdürüyoruz. 6 yılda Bin 830 kilogram atık pilin doğamızı kirletmesini önledik. Zabıta ekiplerimiz okullarımızla koordineli bir şekilde çalışarak atık pilleri topluyorlar. Belediyemiz olarak atık pillerin doğamıza zarar vermemesi adına kampanyayı sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

727

Tüm Haberler