Haberler

TARİHİ BİNAMIZ ÖZÜNE DÖNECEK

9 Kasım 2021 Salı

Demirci'nin tarihi okul binası Abdurrahman Şerefbey'in özüne dönmesi, İlçemizin özel bir mekanı olması amacıyla çalışmalara başlandı.

Demirci Kaymakamlığı ve Demirci Belediyesi işbirliği ile başlatılan çalışmalar Manisa Valiliği tarafından destekleniyor.

Manisa Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığına sunulan projenin onaylanmasının ardından tarihi bina için restorasyon projesinin hazırlanması için ihalesi yapıldı.

Tarihi binanın özel bir restorasyon projesi  ile ilk haline dönüştürülerek Demirci'ye nadide bir eser kazandırılması hedefleniyor.

Demirci Belediyesince " Abdurrahman Şerefbey Tescilli İlkokulu Binası Restorasyon, Rölöve Projelerinin " hazırlanması ihalesi 19 Ekim 2021 tarihinde yapılmıştı.

İhaleyi kazanan Malakari Mimarlık firmasıyla Kaymakamlık makamında düzenlenen programda imzalar atıldı.

Demirci Kaymakamlığı toplantı salonunda Kaymakamımız Adem Kaya ve Belediye Başkanımız Selami Selçuk, uygulanacak projeyi hazırlayacak olan Malakari Mimarlık firması ile görüşme yaptılar.

Yapılan görüşmenin ardından Belediye Başkanımız Selami Selçuk ve Malakari Firması Sahibi sözleşmeyi imzaladılar.

Belediye Başkanımız Selami Selçuk " Demirci'nin eğitim hayatında en köklü kuruluşlarından. Demirci'de hemen hemen birçok kişi Abdurrahman Şeref bey ilkokulunda eğitim görmüştür. Abdurrahman Şerefbey aynı zamanda bayramlar kutlamalar, ve diğer sosyal organizasyonlarda çok özel bir yere sahiptir. Bu eseri ayağa kaldıracak olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Tarihi binanın hikayesini öğrendikten sonra Sayın Valimiz Yaşar Karadeniz'in büyük bir desteğini gördük. Bu anlayışından ve desteğinden Demirci'miz adına şükranlarımızı sunuyoruz "dedi.

Demirci Kaymakamımız Adem Kaya " Demirci'nin tarihi okul binasını özüne döndürmek için Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve Belediyemiz işbirliği ile bir çalışma başlattık. Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına sunulan projenin onaylanmasının ardından ihale yapıldı ve projelendirmesine başlanacak. Manisa Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz'e bu özel projeye desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum " dedi.

Tarihi okul binasının restorasyon projesinin tamamlanmasının ardından uygulama projesi için ihaleye çıkılacak.

Tarihi binada Halı deneyimleme atölyesi, halı müzesi, irfan meclisi, sosyal kullanım alanı ve konuk evi bir çok özel çalışma yapılması hedefleniyor.  

1642

Tüm Haberler