Haberler

​KİRAZDA FİYAT VE KALİTE YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR.

20 Haziran 2021 Pazar

Ziraat 0900 Demirci Kirazında fiyatlarda üreticiyi memnun her yıl haziran ayı başlarında başlayan hasat ağustos ayı ortalarına kadar devam ediyor. 

İlçemiz İsmail Özdağlar Sanayi sitesi alt tarafına Demirci Belediyesince kurulan kiraz pazarında ihracatçı ve iç piyasaya ürün temini sağlayan firmalar tarafından alımlar yapılıyor.

Kiraz alımı İlçe merkezinin yanı sıra Çandır, Küçükoba, Boyacık, Söğütçük, Durhasan ve Alaağaç mahallelerinde yapılıyor. 

21 Haziran Pazartesi itibariyle de Minnetler, Kuzeyir, Danışmentler, Kargınışıklar, Çamköy ve İrişler mahallelerinde kiraz alımları başlıyor. 

Kiraz alımlarında şu anda iç piyasa 5 ile 10 Lira, ihracat ise 11 ile 20 lira arasında değişen fiyatlarla ürünün kalite ve kalibresine göre alımlar yapılıyor. 

Ören mahallesinden çiftçi İsmail Karataş, 100 kilo kiraz toplayıp getirdim. Bin 400 liraz para aldım. Allah bereket versin. İnşallah daha da güzel olur. Fiyat güzel. Kirazına göre fiyatlar değişiyor elbette. 

DEMİRCİ KİRAZINI RUSYA PAZARINA GÖNDERİYORUZ. 

Demirci'den her yıl 600 ton kiraz aldığını söyleyen alıcı firma sahibi Murat Atmaca, Demirci'den aldığımız kirazları Rusya'ya gönderiyoruz. Bu yılki mahsul güzel. Günlük 20 ile 30 ton arası mal alıp gönderiyorum. İç piyasa 6 lira, dış piyasa 18 - 20 Liraya kadar alıyoruz. Bu yılki belediyenin düzenlemesi çok güzel olmuş. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz " dedi.

BU YIL FİYATTAN MEMNUNUZ. 

Üretici Ali Yaraşan ise , Bu yıl fiyatlar geçen yıla oranlara daha iyi. Bugün arazimden topladığım 2 ton kirazı getirip sattım. 2. sınıf kirazı 14 liraya, 1. sınıf kirazımı da 17 liraya sattım. Belediye Başkanımza bu yılki kiraz alıcıları ve satılarına yönelik yaptığı bu yer için teşekkür ediyoruz " dedi.

DEMİRCİ KİRAZINI ALMANYA VE İNGİLTERE'YE GÖNDERİYORUZ. 

İhracatçı firma sahibi Ramazan Faal ise " Öncelikle Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Böyle bir yer yaptığı için. Önümüzdeki sene daha iyi olacağını söyledi. Demirci'nin hem halkını, hemde kirazını seviyoruz. Ticarette severek geldiğimiz bir yer Demirci. Kiraz'da ilaç kalıntısı kesinlikle yok. Demirci piyasası diğer bölgelere göre bir daha yüksekte. Demirci kirazı ortalama 26 kalibre üzeri var. Yurt dışına 15 -19 lira arasında ürün alıyoruz. Demirci'den aldığımız dış piyasa ürünlerini Almanya ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkeye gönderiyoruz " dedi. 

2561

Tüm Haberler