Haberler

TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU İLE PROTOKOL İMZALANDI

8 Nisan 2021 Perşembe

Demirci'de son dönemde yapılan başarılı projelerle ilçeye değer katılırken, son olarakta Türkiye Dağcılık Federasyonu ile yapılan protokol imzalandı.

Demirci Kaymakamlığı ve Demirci Belediyesi işbirliği ile hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Sarıçayır Doğa Aktiviteleri ve Milli Bilinç Kampı Turizm merkezi projesi kapsamında hedef kitlelere ulaşılmaya devam ediliyor.

Sporun ve sporcunun kenti olma yolunda ilerleyen Demirci'de Zafer Kalkınma Ajansınca desteklenen projeler titizlikle uygulanmaya devam ediliyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliğine bağlı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüpleri temsilcileri Demirci'yi ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak Demirci Kaymakamlığı toplantı salonunda Kaymakam Adem Kaya ve Belediye Başkanı Selami Selçuk'un katılımları ile toplantı gerçekleştirildi.

Demirci'nin çok güzel bir doğaya sahip olduğunu ifade eden Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilcisi, Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp Başkanı Fuat Kuloğlu" Kaymakamlık ve Belediye işbirliği ilçe de güzel proje ve çalışmalara imza atılmış. Dağcılık Federasyonunun da burada yer almasının istenmesi bizleri mutlu etti. Demirci'nin yanı sıra doğal güzelliğini de en iyi şekilde tanıtma hedefinde olacağız. Tüm sporcularımız ile belirlenen takvim çerçevesinde hedef her yıl dağ sporcularının ilçeyi ziyaret etmesi ve kamp yapması olacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk " Demirci'yi sporun ve sporcunun kenti yapmak için çalışıyoruz. Tertemiz doğası ile Demirci bunu hak ediyor. Demirci'de Türkiye İzcilik Federasyonu izcililerinin katılımı ile her yıl Ağustos ayında Demirci Akıncıları Milli Bilinç Kampı düzenleniyor. Yine geçtiğimiz yıl Kaymakamımızın daveti ile ilçemize Türkiye'nin farklı illerinden bisikletçiler gelerek güzel bir organizasyon yaptılar. Dağcılık Festivalinin de ilçemizde yapılması güzel olacaktır. Belediyemiz olarak Milli Mücadelenin toprakları olan ilçemizin tanınması noktasında her türlü organizasyona desteklerimiz sürecek " dedi.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya ise " Demirci ve Demirci Akıncılarının tanınması noktasında Türkiye Dağcılık Federasyonun ilçemize vereceği destek önemli. Bu noktada Zafer Kalkınma Ajansına Belediyemiz ile birlikte hazırladığımız Sarıçayır Doğa Aktiviteleri ve Milli Bilinç Kampı Turizm merkezi projesi'nin gerçekleşmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Hedefimiz Demirci'yi hem spor şehri yapmak, hemde Tarihimizi ve Kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmak. Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliğine ve Dağcılık ve Doğa Sporları kulüplerine teşekkür ediyorum "dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilcisi, Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp Başkanı Fuat Kuloğlu iş birliği protokolünü imzaladılar.

Protokol imza törenine TURDAK - Turgutlu Celalettin Ölgün, Sevda Çeçen, Sardok -Salihli Nurgül Sözer, Manisa Gediz Doğa Gezginleri  Zeki Ulucan, Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi Orhan Mert, Olympos Dağcılık Haydar Atilla ve Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü Ömer Doğrusöz, Demircili Doğa Sporcusu Gökhan Akbal katıldılar.

Daha sonra Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilcisi Fuat Kuloğlu ve beraberindeki Dağcılık ve Doğa Sporları üyeleri Sarıçayır ve Demirci Dağında inceleme gezisi yaptılar.

1253

Tüm Haberler