Haberler

DEMİRCİ'DE İHA1 EĞİTİMİ BAŞLADI

7 Nisan 2021 Çarşamba

Demirci'de kamu kurumlarında görev yapan ve ilçedeki fotoğrafçı esnafına yönelik İHA1 eğitimine başlandı.

Demirci Kaymakamlığınca Zafer Kalkınma Ajansına sunduğu İHA1 kursu 2020 yılı Teknik Destek programı kapsamında kabul edildi.

Demirci Belediyesinin de proje ortağı olduğu İHA1 eğitimi kapsamında İlçedeki kamu kurumlarında saha görevi yapan personellere ve ilçede faaliyet gösteren fotoğrafçı esnafına 6 gün sürecek 36 saat teorik, 4+4 uygulamalı pratik eğitim olmak üzere 44 saat eğitim verilecek.

Demirci Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan İHA1 eğitiminde katılımcılar 6 gün süren eğitimin ardından yapılacak olan yazılı sınavın ardından sertifikalarını alabilecekler.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya yaptığı açıklamada " Günümüzün ihtiyaçları arasına giren drone için bizde ilçemizde kamu kurumlarımızda ve ilçemizdeki fotoğrafçı esnafına yönelik İHA1 eğitimi düzenlemeye karar verdik. Zafer Kalkınma Ajansına bu kapsamda bir proje hazırladık. Projemizin kabul edilmesinin ardından hızla kurs faaliyetlerine başladık. Hedefimiz bu çerçevede ilçemizdeki kamu kurumlarında sahada çalışan tarım, orman ve ziraat personeli, ayrıca kurumların çalışmalarını ve ticari anlamda bu işten gelir elde eden fotoğrafçı esnafımızı bilinçli ve eğitimli İHA pilotu yapmak " dedi.

1243

Tüm Haberler