Haberler

AKINCI TAKIMINDAN MUHTEŞEM PROJE

23 Mart 2021 Salı

Demirci Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TEKNOFEST 2021 için hazırladığı projesini sundu.

Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kurulan AKINCI takımı hazırladığı özel bir proje ile TEKNOFEST 2021'de yer almak için hazırladığı proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik Öğretmeni ve Proje Danışmanı Yunus Özen ve 6 kişi öğrenci ekibi ile " Drone ile Mayın Tespit ve İmha Robotu " projesi üzerine bir çalışma yaptılar.

Tasarım ve projelendirme için 4 aydır üzerinde çalışan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Akıncı ekibi elektronik, programlama ve robotik kodlama alanlarında eğitimler verilerek güvenlik güçlerimize yönelik ‘Drone ile Mayın Tespit ve İmha Robotu’ tasarımımı oluşturuldu.

Projeyi hazırlayan AKINCI takımı 2021 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Afet Yönetimi Kategorisi Lise Seviyesinde başvuru yapıldı.

15 Mart tarihinde sunulan projede TEKNOFEST ekibince Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin projesi ilk aşamayı başarı ile geçti.

Akıncı ekibi şimdi de engebeli arazi ve yol kenarlarındaki mayın, EYP gibi patlayıcıların tespiti ve imhası için otonom araç tasarımı yapmak için çalışmalara başladı.

DEMİRCİ 4 PROJE İLE TEKNOFEST 2021'de

Demirci TEKNOFEST 2021'de Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi tarafından 3 ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 1 proje olmak üzere 4 proje ile temsil edilecek.

1708

Tüm Haberler