Haberler

DEMİRCİ'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİ

29 Ekim 2020 Perşembe

Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşunun 97. yılı kapsamında kutlama törenleri belediye hizmet binası önünde bulunan bahçede gerçekleştirildi.

29 Ekim Perşembe günü saat 11:00'da Demirci Kaymakamı Adem Kaya, kutlama törenin yapılacağı alanda kutlamaları kabul etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine Demirci Kaymakamı Adem Kaya'nın yanı sıra Belediye Başkanı Selami Selçuk, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Erdoğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin, İlçe daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve okul müdürleri katıldı.

Kutlama töreninde ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kaymakam Adem Kaya, belediye ses yayın cihazından ilçe halkının Cumhuriyet bayramını kutlayarak, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kaymakam Adem Kaya'nın konuşmasının ardından, Cengiz Topel İlkokulu öğrencisi Halise Çetintaş tarafından " 29 Ekim" adlı şiirini okudu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri Necip Fazıl Kısakürek Anadolu öğrencisi Beyza Darıcı'nın " Akdeniz'e Doğru " adlı şiiri okuması ile sona erdi.

Törenin ardından bu akşam saat 20:00'da balkonlardan İstiklal Marşı okunurken, havai fişek gösterisinin da yapılacağı belirtildi.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlama töreni, Kovid-19 salgını tedbirleri çerçevesinde maske ve mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi.

1877

Tüm Haberler