Haberler

YENİ YATIRIMDA SÖZLEŞME İMZALANDI, ÇALIŞMA BAŞLIYOR

19 Ekim 2020 Pazartesi

Demirci'yi her alanda yatırım ve hizmetle buluşturan Belediye Başkanı Selami Selçuk, ilçeye söz verdiği bir yatırımın daha sözleşmesini imzalayarak, yatırıma start verdi.

Demirci Belediyesince çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarının hayata entegresi, enerji verimliliğinin sağlanması ve belediye enerji giderlerinin sıfıra düşürerek gelirini arttırmak için hazırlanan proje çerçevesinde ilçeye güneş enerji santrali kurulması için çalışmalara başlanmıştı.

Demirci Belediyesince eylül ayında yapılan ihalenin ardından kazanan firma ile sözleşme imzalanırken, işin süresinin 45 gün olduğu belirtildi.

Demirci Hacı Hamza mahallesi kocahisar mevkiinde 19 Bin metrekare alana kurulacak olan güneş enerji santralinde Bin 500 adet panel yer alırken, ayda 500 kw enerji üretim kapasitesinde olacak.

İçerisinde trafolar ve tesis kontrol merkezinin de yer alacağı güneş enerji santralinin 45 gün içerisinde kurulmasının ardından aynı güzergahta bulunan 250 metre mesafedeki enerji nakil ana hattına bağlantısı yapılabilecek.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, sözleşmenin ardından fen işleri ekipleri ile güneş enerji santralinin kurulacağı alana giderek incelemelerde bulundu.

ÇEVREMİZİ KORUYACAK, GİDERLER EN AZA İNECEK

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada " Güneş enerji santralinin kurulumu için sözleşmeyi imzaladık. 45 içinde kurulacak santral ile sokak aydınlatmaları başta olmak üzere, belediyemize yük olan enerji giderleri sıfırlanacak. Dünyada fosil yakıt tüketimini en aza indirerek, çevremize de çok faydalı olacak. Enerji de büyük bir tasarruf olacak. Demirci'ye 3 milyonluk bir yatırım olacak. 5 yıl içerisinde kendisini amorti edecek bir yatırım" dedi.

DEMİRCİ'MİZE SÖZ VERDİĞİMİZ HER YATIRIMIN GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Selami Selçuk" Demirci'mize söz verdiğimiz her yatırımın gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Seçim çalışmalarımızda sözünü verdiğimiz güneş enerji santralini de ilçemize kazandırıyoruz. Daha güzel bir Demirci için halkımıza her alanda hizmet sunmaya devam edeceğiz " dedi.

2691

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ