Haberler

BİSİKLETÇİLER, DEMİRCİ'NİN YİĞİT AKINCILARINI ANDI

30 Ağustos 2020 Pazar

Demirci'de, " Bisiklet Hayattır " grubu üyeleri 35 kilometrelik Demirci Akıncıları yollarını bisikletleri ile geçerek milli mücadele kahramanlarını andılar.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Demirci'nin Kurtuluş günü ve Demirci Akıncıları anma günü kapsamında Demirci'ye gelen Bisiklet Hayattır grubuna bağlı 100'e bisikletçi ilçe merkezi turunun ardından Demirci Akıncıları yoluna rotasını çevirdi.

İzmir, Manisa, Turgutlu, Akhisar,Selendi, Salihli  Simav ve Demirci'den katılan bisikletçiler Örücüler, Mahmutlar, Sarıçayır istikametine tırmandıktan sonra Demirci Akıncıları anıtına çıktılar.

Demirci Akıncıları anıtında Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından katılımcıları Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve Demirci Akıncılarının bölgede verdiği mücadeleler anlatıldı.

Bisikletçiler daha sonra 1590 rakımlı hışır kaya mevkiinden 18 kilometrelik Demirci Akıncıları dağ yolunda pedal çevirdiler.

Bisikletçilere dağ yolunda Demirci Belediyesine ait 2 takviye aracı da su ve meşrubat desteği verirken, bisikleti arıza yapanlara belediye ekiplerince yardımcı olundu.  

Bisikletçilerin zorlu parkuruna Kaymakam Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Erdoğan ve ilçe protokolü de katıldı.

DEMİRCİ AKINCILARINI ANIYORUZ

Bisiklet Hayattır Grubu Başkanı Timur Bozkurt  yaptığı açıklama da " Büyük taarruz zaferimizin 98. yılında Demirci'nin akıncılar rotasındayız. Milli mücadele kahramanımız Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve mücadelede bu yolları atları ile geçen şehitlerimizin ruhuna, onuruna Manisa ve İzmir olmak üzere ilçelerden 100'e yakın bisikletçi ile Demirci dağlarında pedal çevirdik. Ruhları şad olsun. Organizasyona desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Adem Kaya'ya ve Belediye Başkanımız Selami Selçuk'a ekibim adına teşekkür ediyorum " dedi.

HEDEFİMİZ GELECEK YIL DAHA BÜYÜK BİR ORGANİZASYON

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Belediyemiz olarak tüm güzergahlarda ekiplerimizle tedbirler aldık. Bisikletçilerimizle beraber zorlu parkuru tamamladık. 30 Ağustos'un yıl dönümünde Demirci Akıncıları anısına böyle bir organizasyona katıldık. Hedefimiz gelecek yıl bisikletçilerimiz ile bu topraklarda kamp yaparak milli bilinç kampını sürdürmek " dedi.

KAYMAKAM AKINCI'NIN GÖREV YAPTIĞI İLÇEDE OLMAK GURUR VE ONUR VERİCİ

Demirci Kaymakamı Adem Kaya " 30 Ağustos zaferinin 98. yılını kutluyoruz. Pandemi dolayısı ile çok fazla etkinlik yapamadık ama, yinede atalarımızı hatırlamak 98 yıl önce bu topraklarda verilen mücadeleyi anmak adına böyle etkinlik içerisinde yer aldık. O dönemin Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı'nın görev yaptığı ilçede olmak, onların düşmana karşı mücadele ettiği topraklarda olmak gurur verici " dedi.

1697

Tüm Haberler