Haberler

DEMİRCİ CUMA NAMAZINDA BULUŞTU

29 Mayıs 2020 Cuma

Salgın nedeniyle marttan bu yana kapalı olan camilere, cemaat bugün adım attı. Korona tedbirleri kapsamında cuma namazları kılınmaya başlandı.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yapılan değerlendirmeler sonucunda Bilim Kurulu'nun önerileri çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde 29 Mayıs Cuma gününden itibaren cemaatle kılınabileceği belirtilmişti.

29 Mayıs Cuma günü Demirci'de de Kaymakamlık makamı tarafından belirlenen cami ve meydanlarda, gerekli sosyal mesafe kuralları alınarak cuma namazı kılındı.

Polis ve Sağlık ekipleri cami ve meydanlarda namaz kılınacak alanlarda namaza gelen vatandaşların ateşlerini ölçtü.

Seccadesi ile namaza gelen vatandaşlar sosyal mesafe ve maske takarak namazlarını kıldılar.

Demirci'de ALACA CAMİİ BAHÇESİ, FATİH CAMİİ BAHÇESİ, DR.MEHMET AKARSU CAMİİ BAHÇESİ, YAKUP ÇELEBİ CAMİİ BAHÇESİ, BEYAZIT CAMİİ BAHÇESİ, TİCARET VE KÜLTÜR MERKEZİ ÖNÜ, ATATÜRK İLKOKULU BAHÇESİ, CUMHURİYET İLKOKULU BAHÇESİ,MUSTAFA ZEHRA SALİHAKUL İLKOKULU BAHÇESİ, FATİH ORTAOKULU BAHÇESİ, ZİYA GÖKALP NURETTİN KELEM ORTAOKULU BAHÇESİ'NDE Cuma namazı kılındı.

Öte yandan, cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınabilmesi amacıyla ilgili Bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığınca şu kurallar belirlenmişti:

- Cemaatle birlikte öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacak.

- Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacak.

3194

Tüm Haberler