Haberler

SANAYİ BAKANLIĞI UZMAN EKİBİ, DEMİRCİ'DE ÇALIŞMA YAPTI

26 Şubat 2020 Çarşamba

Demirci'de kurulması için çalışmalarına başlanan organize sanayi bölgesi (OSB) için resmi başvuru sürecinin ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri alanda incelemeler yaparak rapor hazırladı.

Demircili hemşerimiz Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan'ın 7 Aralık 2019 tarihinde İlçemizi ziyaretinde müjdelediği ve akabinde çalışmalarına başlanan organize sanayi bölgesi yatırımı için, 22 Ocak 2020 tarihinde Belediye Başkanı Selami Selçuk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kelem ve beraberindeki heyet Manisa Valisi Ahmet Deniz'e dosya teslim edilerek, resmi başvuru yapıldı.

Manisa Valili tarafından Sanayi Bakanlığına gönderilen DEMİRCİ OSB dosyası kısa sürede Bakanlık heyeti tarafından incelenmesinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzman Yardımcıları Lale Nimetoğlu ve Yasemin Kaba Demirci'ye gelerek 2 gün süren çalışma yaptılar.

Demirci Organize Sanayi Bölgesi yatırımının yapılacağı alana giden heyet, Sevinçler mahallesi mevkiinde 800 dönümlük alan fotoğraflama ve ölçümün ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında toplantılar yaptı.

KURUM GÖRÜŞLERİ ALINDI, RAPOR HAZIRLANDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzman Yardımcıları, Demirci Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağı alanla ilgili bölgenin büyüklüğü, kadastro durumu, eğimi ve yönü ve imar durumu yönünden inceleme yaptılar.

Ticaret Odası toplantı salonunda Demirci Belediyesi Fen İşleri, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Orman Müdürlüğüne bağlı teknik ekiplerle de toplantı yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzman Yardımcıları, kurumların bölge ile ilgili görüşlerini alırlarken, alan üzerinde de projeksiyon yardımı ile bir kez daha inceleme yapıldı.

ÇALIŞMALAR OLUMLU YÖNDE İLERLİYOR

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kelem " Odamız olarak tüm kurumlarımızın desteği ile Demirci Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımız olumlu yönde ilerliyor. Sanayi Bakanlığından gelen Uzman Yardımcıları heyeti bölgeyi her alandan inceledi, hem de ilçe kurumlarımızın görüşleri alınarak rapor hazırlandı. Manisa merkezde de sürdürülecek çalışmalarının da yapılmasının ardından Organize Sanayi için somut adımlar atılmaya başlanacak" dedi.

 DEMİRCİ'MİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Kıymetli Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan'ın destekleri ile başlanan Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar hızla ilerliyor. Sanayi Bakanlığı Uzman heyeti 2 gün süren bir çalışma gerçekleştirdiler. İlçedeki kurumlarımızda görüşlerini beyan ettiler. Çalışmalar sıkıntısız bir şekilde ilerliyor. Belediyemiz olarak Ticaret ve Sanayi Odamız ile koordineli bir çalışma ile hem bakanlıkta hem de il'de çalışmaları yakından takip ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi bizim dedikodu ile işimiz yok, bizim işimiz DEMİRCİ'ye hizmet ve yatırım getirmek. Gece gündüz demeden İlçemiz için çalışmaya devam edeceğiz " dedi.

2509

Tüm Haberler