Haberler

4 ÜLKEDEN, 30 KATILIMCI. 1 HAFTA DEMİRCİ'DE OLACAKLAR

13 Şubat 2020 Perşembe

Demirci Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan proje kapsamında 4 ülkeden 30 kişi 1 hafta boyunca ilçenin kültürünü ve tarihini inceleyecekler.

 “ Okullarda Şiddet ve Zorbalığa Karşı Hoşgörü ve Saygıyı Güçlendirme ” isimli KA229 projesi Erasmus+ kapsamında Avrupa komisyonu ve Türkiye ulusal ajansı tarafından desteklenmeye layık görülmüştü.

Proje kapsamında 16-22 Şubat 2020 tarihleri arasında Demirci'ye, Polonya, Makedonya, İspanya ve Romanya’dan 22 öğrenci, 8 öğretmen Demirci'de ziyaretlerde bulunacaklar.

2 yıl süreli ve 30 Bin Euro hibeli olan projede Demirci'ye gelecek olan 30 kişilik heyet, İlçenin , tarihi yerlerini gezecek ve el sanatları ile ilgili çalışmalar yapacaklar.

Geleneksel sanatlar olan naht, ebru, ahşap boyama, takı tasarımı, seramik boyama ve halıcılık sanatları yurtdışından gelen katılımcılara tanıtılırken, akran zorbalığıyla ilgili istatistikler paylaşılacak ve bu konuda görüş alışverişi yapılacaktır

Projenin Türkiye ayağı tamamlanmasının ardından Demirci Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencileri de Mayıs 2020’de Makedonya’ya ,Kasım 2020’de İspanya’ya, Şubat 2021’de Polonya’ya ve Mayıs 2021’de Romanya’ya ziyaret gerçekleşecek.

Okul müdürü Mustafa Yıldız,  projenin gerçekleşmesinde katkı sağlayan tüm öğretmen, öğrenci ve ailelerimize teşekkür ettiğini ifade etti.

3136

Tüm Haberler