Haberler

DEMİRCİ İÇİN MUHTEŞEM GÜN, DOSYA TESLİM EDİLDİ.

22 Ocak 2020 Çarşamba

Demirci'ye Organize Sanayi Bölgesi kurulması için başlanan çalışmalar kapsamında ön başvuru ve dosya hazırlama süreci tamamlanmasının ardından, Manisa Valiliğine dosya teslimi ve resmi başvuru yapıldı.

Demircili hemşerimiz, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan'ın 7 Aralık 2019 tarihinde İlçemizi ziyaretinde müjdesini verdiği " DEMİRCİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ " için Ticaret ve Sanayi Odası ve Demirci Belediyesince başlatılan hummalı çalışma tamamlandı.

35 ön başvurunun alındığı Demirci Organize Sanayi Bölgesi, Sevinçler mahallesi bölgesinde 800 dönümlük alana kurulacak. Alanın fizibilite raporları, parselizasyon düzenlemeleri, uydu fotoğrafları, krokileri ve firmaların başvurularının yer aldığı dosya Belediye Başkanı Selami Selçuk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kelem ve Oda Yönetimi tarafından Manisa Valisi Ahmet Deniz'e teslim edildi.

22 Ocak 2020 Çarşamba günü Manisa Valiliği'ne giden Belediye Başkanı Selami Selçuk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kelem, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Ahmet Fatih Dilşeker, Nurdoğan Bayram, Alican Dede ve Selami Amuca, Manisa Valisi Ahmet Deniz'i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan O.S.B. dosyası Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Oda Başkanı Nurettin Kelem tarafından Vali Ahmet Deniz'e teslim edildi.

Hazırlanan dosya Vali Ahmet Deniz'in onayı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderilerek, süreç başlayacak.

SÜREÇ HASSASİYETLE TAKİP EDİLECEK

Demirci heyetini makamında kabul eden Manisa Valisi Ahmet Deniz, Demirci Organize Sanayi Bölgesi için başlatılan çalışmaları yakından izliyorum. Sürecin hassasiyetle takipçisi olacağız" dedi.

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kelem ise " Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan'ın müjdelemesi ile çalışmalarına başladığımız Demirci Organize Sanayi Bölgesi için resmi başvurumuzu gerçekleştirdik. Dosyamız Valilik tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderilmesinin ardından ilgili Bakanlıklar tarafından önümüzdeki günlerde heyetler ilçemizi ziyaret edecek ve O.S.B. kurulumu için çalışmalar daha da hız kazanacak. Çalışmaların bu noktaya gelmesinde bizlere hiç bir zaman desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Selami Selçuk'a teşekkür ediyorum. Demirci el ele verdiğinde neleri başarabileceğini bir kez daha göstermiş oldu. Şu anda 35 ön başvuru aldığımız Organize Sanayi Bölgesi, Demirci'mize Ticari ve Ekonomik anlamda büyük katkılar sunacak" dedi.

İLÇEME HAYIRLI OLSUN, EL BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Bakanımız Ruhsar  Pekcan'ın destekleri ile çalışmalarına başlanan Demirci Organize Sanayi Bölgesi için Manisa Valimizi, Ticaret Odamız ile birlikte ziyaret ederek resmi başvurumuzu yaptık. Bundan sonraki süreçte Ticaret Bakanlığı ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı heyetli İlçemizde çalışmalarına başlayacaklar. 800 dönüm alana kurulacak olan Demirci Organize Sanayi Bölgesi, İlçemize ticari ve ekonomik anlamda katkı sunarken, istihdamın da arttırılmasına katkı sunacak. Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdiğimiz çalışma ile Demirci'mi bu büyük yatırımı da kazanmış olacak. Bu nokta da Oda yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi, Demirci'miz için gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.

2864

Tüm Haberler