Haberler

4 AYDA, 65 KİŞİ O ZEHİRDEN KURTULDU

13 Ocak 2020 Pazartesi

Demirci'de İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sigara Bıraktırma Polikliniği 4 ayda, 65 kişiye sigarayı bıraktırdı.

Sağlığa büyük zararı olan, aynı zamanda ekonomik olarak ta bütçeyi etkileyen sigara için başlatılan bıraktırma kampanya çalışmaları aralıksız sürüyor.

Manisa merkez, Akhisar, Salihli ve Kırkağaç ilçelerinin ardından Demirci İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesine " Sigara Bıraktırma Polikliniğini " açarak sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı oluyor.

2019 Eylül ayında faaliyetine başlayan " Sigara Bıraktırma Polikliniği " 125 kişi ile yaptığı birebir görüşme neticesinde 65 kişi yapılan tedavi ve destekler ile sigaraya son verdi.  

25 kişi de sigara kullanım oranını azalttı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü Sigara Bıraktırma Polikliniği görevlileri Sağlık Bakanlığının belirlediği prosedürlere uygun olarak ilgili tahlillerin yapılması ve destek tedavisi süreci uygulanmakta.

Her hafta Çarşamba günleri randevulu olarak çalışan poliklinikte, danışanın durumuna göre psikososyal destek veya medikal destek ile de takip ediliyor.

Demirci İlçe Sağlık Müdürü Dr. Müberra Duran, Polikliniğimizde 4 ay gibi kısa süre güzel bir çalışmaya imza atarak, 65 kişiyi sigaradan kurtardık. Hedefimiz 2020 yılında dahaçok kimseyi sigaradan kurtarmak " dedi. 

2042

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ