Haberler

ÖĞRENİM GÖRDÜKLERİ İLÇENİN TARİHİNİ İNCELİYORLAR

22 Ekim 2019 Salı

Demirci Eğitim Fakültesi öğrencileri  ilçenin tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek bilgi alırlarken, öğrenim gördükleri ilçeyi de tanıma imkanı buluyorlar.

Demirci Eğitim Fakültesi PDR Akademi Kulübünce organize edilen gezide tarihi camiler, mevkiler ve alanları gezen öğrenciler rehber öğretmenleri aracılığı ile tarihi mekanlar ile ilgili bilgi edindiler.

Demirci Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile yapılan tarihi ve kültürel geziye İlköğretim Matematik Ögretmenligi, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Türkçe Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programlarında öğrenim gören yaklaşık 60 öğretme adayı katıldı.

Öğrenciler ziyaretleri kapsamında 700 yıllık tarihi küpeler camiini ziyaret ettiler. Daha sonra halı atölyelerine giden öğrenciler dokunan el halılarını yerinde incelediler.

Danışmentler mahallesinde bulunan tarihi Fadıllı kayalıklarına giden öğrenciler burada rehber öğretmenlerinden bölgenin coğrafi yapısı ve önceki yıllarda bu alanların ne amaçla kullanıldığı ile ilgili bilgi aldılar.

PDR Akademi Kulübü Başkanı Lütfü Bildik, Gezimizin amacı öğrenim gördüğümüz ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini bizzat yerinde görmek için yapıldı. Bu tür programları zaman zaman düzenlemeye devam edeceğiz. Organizasyonumuzun gerekleşmesine destek veren Demirci Belediye Başkanımız Selami Selçuk'a, Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü Gökhan Aslan'a kulüp üyelerimizce teşekkür ediyoruz "dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin ise " Geleceğin öğretmen adayları olan kıymetli öğrencilerimiz hafta sonlarında fakültemiz bünyesinde kurulan kulüplerin organizasyonu ile tarihi ve kültürel geziler düzenliyoruz. Hedefimiz örgün eğitimin yanı sıra öğrencilerimizin tarihi ve kültürel anlamda da çalışmalar yapmalarını bu şekilde teşvik ediyoruz. 1. sınıfta fakültemize okumaya gelen her öğrencimizi bu tür programlar ile öğrenim gördüğü yerin tarihi ve kültürünü de öğretmek" dedi.

Tarihi ve Kültürel gezide görev alan PDR Akademi Kulüp üyeleri ; Ayşegül Erden, Özge Özsaban, Emine Sakar, Çağla Kapar, Özgenur Yıldırım, Abdülhakim Söğütçü, Kadircan Karadayı, Ayşe Gürlek, Tuğba Özyiğit, Nazife Kübra Akpınar, Sinem Küçükbaş ve Seher Erdem’e teşekkür ederim. dedi.

9016

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ