HAYDİ GENÇLER YÜZMEYE
28 Temmuz 2019 Pazar
Demirciye Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilçedeki gençlerin yüzme öğrenebilmeleri ve yüzme sporu bilincinin kazandırılması amacıyla geçici portatif yarı olimpik yüzme havuzu kuruluyor.
İlçede yaz sezonu boyunca yaklaşık 1000 öğrenci ve gençlere yönelik yüzme kursu eğitimi verilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca başta Demirci olmak üzere Manisa'nın bazı ilçelerinde portatif geçici yarı olimpik yüzme havuzu kuracak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Manisa Valiliği ve Demirci Belediyesi koordinesinde eğitmen sporcular ile Demircili öğrenci ve gençlere yüzme eğitimi verilecek.
Geçici portatif yarı olimpik yüzme havuzu ilçemiz Atatürk İlkokulu bahçesine önümüzdeki hafta içi kurulacak ve yaz mevisimi boyunca hizmet verdikten sonra, yaz sezonu sonunda kaldırılacak.
DEMİRCİ YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU İHALESİ ÇOK YAKINDA
Belediye Başkanı Selami Selçuk geçtiğimiz hafta Spor Toto Teşkilat Başkanlığında ilçemize yapılacak tam donanımlı yarı olimpik yüzme havuzu yatırımının protokolünü imzalamış ve ihale süreci başlamıştı.
Başkan Selami Selçuk yaptığı açıklamada " Bakanlığımız tarafından ilçemize geçici portatif yarı olimpik yüzme havuzu kuruluyor. Demircili gençlerimizin bugünden geçici olarak kurulacak olan yüzme havuzunda öncü yüzme eğitimi görmüş olacaklar. İnşallah önümüzdeki yılda Bakanlığımız tarafından Demircimize yapılacak olan tam donanımlı yarı olimpik yüzme havuzunda yüzme sporunu öğrenecekler" dedi.
3224