MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜNDE, DEMİRCİ’DE MEYDANLARDAYDI
16 Temmuz 2019 Salı
Demirci’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri çerçevesinde Milli Birlik Yürüyüşü ve anma programı düzenlendi.
15 Temmuz 2019 Pazartesi akşamı Çereşe meydanında Başlayan yürüyüş binlerce Demircili toplandı.
Yürüyüş öncesinde Mehter takımı tarafından marşlar çalındı.
Çereşe meydanından başlayan Milli Birlik Yürüyüşüne, Kaymakam Mutlu Akyol, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Erdoğan, Cumhuriyet Savcısı Muharrem Erol, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat İnce, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Acar, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Maski Müdürü Gökhan Aslan, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda Demircili vatandaşlar katıldı.
Yürüyüş kortejine Demirci Akıncıları Motosiklet Kulübü de destek verdi. Kortej Çereşe meydanından başlayarak, 15 Temmuz Demokrasi meydanına ( Belediye Hizmet binası önü ) kadar 15 Temmuz ve Mehter marşları ile coşku içerisinde yürüdü.
Kaymakam Mutlu Akyol, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve beraberindeki protokol üyeleri belediye hizmet binası önünde Anadolu Ajansı 15 Temmuz fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini kestiler.
15 Temmuz Demokrasi Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan videoların gösterimi yapıldı.
Programda konuşan Belediye Başkanı Selami Selçuk " 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 3'üncü yılında Demirci yine topyekün ayaktaydı. Rabbim devletimizi hep güçlü kılsın.O gecede bizlerde tüm Türkiye'de olduğu gibi Demirci'de de meydanlardaydık ve 27 gün Demokrasi nöbetini halkımızla birlikte sürdürdük. Bugünde yine aynı heyecanın olduğunu görüyorum. Böyel bir şehrin ve böyle bir devletine sahip bir halkın Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum "dedi
Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol'da " Türkiye’nin birliğine göz diken hainlere aziz milletimiz en güzel cevabı vermiştir. Milletimiz o gecede demokrasisine sahip çıkmıştır “dedi.
Programda ayrıca 15 Gazileri Safiye Bayat, Mehmet Şükrü Kıntaş, Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Star Gazetesi Yazarı Ersoy Dede ve Prof. Dr. Mehmet Çelik tarafından Demirci Halkına gönderilen 15 Temmuz özel videoları izletildi.
Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencilerince 15 Temmuz özel şiirlerinin ardından İlçe Müftülüğünce Kuran-ı Kerim ve İlahiler okundu.
Saat : 00.13’de Tüm Türkiye geneli ve Demirci’de de Sala okundu. Sala’nın ardından İlçe Müftüsü Mustafa Kocagöz tarafından Şehitlerimiz için okunan duanın ardından program sona erdi.
2716