Haberler

ŞİDDETLİ YAĞIŞ DEMİRCİ'DE ETKİLİ OLDU

26 Haziran 2019 Çarşamba

Demirci'de öğleden sonra etkili olan şiddetli sağanak yağmurda iki ayrı bölgede mahsur kalan 10 kişilik aile kurtarılırken, yıldırım düşmesi sonucu da 10 küçükbaş hayvan telef oldu.

Demirci ilçesinde akşam saatlerinde bir anda bastıran gök gürültülü şiddetli yağmur ilçe merkezinde etkili  oldu. Yağmur sebebiyle Camiatik ve Akıncılar mahallesinde su biriken bölgeler oluşurken, sürücülerde ilçe merkezinde yağış sebebiyle trafikte zor anlar yaşadı.

İlçeye bağlı Sevinçler mahallesi in dere mevkisinde Mehmet Demir;'e ait hayvan ağılına yıldırım düşmesi sonucu 10 küçükbaş keçi telef oldu.

Diğer yandan ilçeye bağlı Kazancı mahallesi Zaim Bükü mevkiinde tütün tarlasından dönen 6 kişilik bir aile çocukları ile birlikte dereye geçemeyerek mahsur kaldı. Yapılan ihbarın üzerine Demirci Belediyesi Arama Kurtarma, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine ulaştı. Demirci Belediyesine ait iş makinesi dereden geçerek aileyi kurtardı.

Öte yandan eski Demirci - Salihli karayolunu bağ arası mevkiinde yağmur sebebiyle derede mahsur kalan 4 kişilik aile Demirci Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerince kurtarıldı.

Küçükoba mahallesinde de bir ağaca yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan küçük çaplı yangın Demirci Orman İşletme Müdürlüğünün müdahalesi ile söndürüldü.

Demirci Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri su biriken bölgeleri tespit ederek, Manisa Büyükşehir Ekiplerine bildirerek koordineli bir çalışma sergiledi.

İlçe merkezinde belli noktalarda biriken sular Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon ekiplerince müdahale edildi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada " İlçemiz genelinde kuvvetli gök gürültülü yağmur etkili oldu. Yağmurun dinmesi ile birlikte ekiplerimiz sahada sıkıntılı olan bölgelere müdahale ederken, yağmur sebebiyle mahsur kalan ailelerimiz sağ salim kurtarıldı " dedi.

6052

Tüm Haberler