Haberler

19 MAYIS'IN 100. YILINA HAZIRLANIYORLAR

7 Mayıs 2019 Salı

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce oluşturulan yöresel halk oyunları ekibi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılında ilk gösterilerini sergileyecekler.

20 kişilik ekipten oluşan Halk oyunları ekibinde esnaftan, öğretmene, öğrenciden çalışana her yelpazeden kişi yer alırken, ekip Bahaeddin Özkişi Spor Salonunda yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü koordinesinde devam eden halk oyunları ekibinin antrenörlüğünde Uğur Altıntaş tarafından yapılıyor.

19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramının 100. yıl törenlerinde Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı stadında yapılacak olan 100. yıl bayram töreninde halk oyunları ekibi gösterilerini sergileyecek.

DEMİRCİ'DE KALICI BİR EKİP OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Halk Oyunları antrenörü Uğur Altıntaş yaptığı açıklamada" 20 kişilik bir ekipten oluşuyor halk oyunları ekibi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz koordinesinde sürdürüyoruz çalışmalarımızı. Değişik meslek gruplarından ekibimizde yer alanlar var. Demirci'nin her kesimini kaplayan bir ekip oluşturduk. Manisa yöresi türkülerinden oyunlarımızı oluşturuyoruz. Halk oyunları ekibimiz 19 Mayıs Törenlerinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün çatısı altında bayram törenlerinde gösterimizi gerçekleştireceğiz. Oluşturduğumuz bu ekibin kalıcı olması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz " dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya ise " Halk oyunları ekibimiz gayretle ve yoğun çalışma ile 19 Mayıs törenlerine hazırlanıyor. Kendilerine ve antrenör hocamız Uğur Altıntaş'a bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak daha güzel çalışmalara imza atacağız " dedi. 

1943

Tüm Haberler