Haberler

USTA ELLERDEN, GÖZLERE ŞÖLEN

30 Nisan 2019 Salı

Demirci'de zanaatının son ustaları düzenlenen programda hünerlerini ve çalışmalarını sergilediler.

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, " 50 yıl önce Demirci'de yaşam " programında unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin ustaları yer alırken ve eski zaman eşyalarının olduğu müzenin açılışı yapıldı.

Okul bahçesinde kurulan stantlara eski yıllardan bu yana zanaatlarını yaşatan ustalara yer verildi.

Alanda Çancı, Semerci , Kalaycı, Çömlekçi,Ahşap ustaları stantlarda hünerlerini sergilerlerken, eski fotoğraf makineleri de sergilendi.  İlkokul öğrencileri stantları tek tek gezerek ustaların yaptığı çalışmaları şaşkınlıkla izlediler.

Alanda çocuklara Osmanlı macunu, Pamuk Helva ve sıcak leblebi de ikram edildi.

Okulda ayrıca kurulan yaklaşık 50 veya 100 yıl önce kullanılan eşyaların yer aldığı müzede hizmete açıldı.

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Taştekin yaptığı açıklamada " Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında desteklenen " 50 Yıl Önce Demirci'de Yaşam " projemiz kapsamında okul bahçesinde Demirci'de yılların zanaatkarlarını bir araya getirdik. Güzel bir gün oldu. Geleceğimiz olan çocuklarımıza eski yıllarda ustaların yaptığı çalışmaları gösterdik " dedi.

Cengiz Topel Enver Armağan İlkokulu öğrencisi Şiir Özcan " Sergide eski zamanlarda yapılan eşyalar var. Leblebi nasıl yapılır, halı nasıl yapılır burada görerek öğrenme imkanımız oldu. Çok güzel bir gün. Müzeyi'de gezdim "dedi.

Öğrenci Ayşegül Dal ise " Burada eskiden yapılan el sanatlarını gördük. Nal, semer ve halı işlerin nasıl yapıldığını gördük. Eskiden kullanılan birçok eşyanın şimdilerde kullanmıyoruz " dedi.

2824

Tüm Haberler