Haberler

VELİLER, ÇOCUKLARI İLE SINAVDA TER DÖKTÜ

17 Nisan 2019 Çarşamba

Demirci'de veliler, çocukların okuduğu okulda çocukları ile birlikte sınavda ter döktüler.

Demirci Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu, farklı bir projeye imza atarak öğrencileri ve velileri sınav yaptılar.

Okul idaresi ve öğretmenleri tarafından öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını geliştirmeleri ve sınav streslerini yenmeleri amacıyla velileri ile birlikte öğrencilere " Biz Osmanlıyız " kitabını 1 ay gibi sürede okumalarını sağladı. Kitabı evde çocuğu ile birlikte okuyan veliye öğrenci ile beraber okulda sınav yarışması yapıldı. 

Veliler çocukları okuduğu sınıflarda aynı sıralarda sınav heyecanı yaşarlarken, okudukları kitaptan hazırlanan 20 soruyu da cevaplandırdılar. 

TÜRKİYE'DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Amaçlarının gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu ifade eden Okul Müdürü Özcan Darıcı  yaptığı açıklamada " Demirci Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu olarak Ailemle yarışıyorum adlı bir sınav yarışması tertip ettik. Biz Osmanlıyız kitabını öğrencilerimize ve velilerimize dağıttık. Evde kitabı okuyan öğrenci ve velisini çocuklarının öğrenim gördüğü aynı sınıf ve sıralarda sınav yaptık. 75 ailemiz sınava katıldı. Okudukları kitaptan kendilerine yöneltilen 20 soruyu cevaplandırdılar. Amacımız çocuklarımızın sınav stresini yenmelerini, ailelerin çocuklarının her durum şartta yanlarında olduğunu göstermektir.  Yarışma sınavında ilk 5'e girmeye hak kazanan ailelerimize hediyelerimiz olacak" dedi. 

32 YIL SONRA OKULUMDA SINAV HEYECANI YAŞADIM

Öğrenci velisi Tahsin Öner" 32 yıl önce mezun olduğum okulda çocuğum ile birlikte sınav heyecanı yaşadım. 1 ay önce okul tarafından Biz Osmanlıyız isimli tarih kitabı verildi bizlere. Evde kızımla birlikte kitabı okuduk sınav günü de birlikte kitaptan sorulan soruları cevaplayarak sınav olduk "dedi. 

Öğrenci velisi Ayşe Teksöz, Kızımla beraber okulun verdiği tarih kitabını okuduk. Okulda yapılan sınava birlikte gelerek kızımın okuduğu sınıfta ve sırada birlikte sorulan soruları cevaplandırdımak beni ayrıca mutlu etti. Okulumuzun yaptığı bu proje çok güzel. İnşallah devam edeceğine de inanıyorum " dedi. 

9. sınıf öğrencisi Emine Beyza Teksöz ise, Annemle birlikte kitap okuduk. Okuduğumuz kitaptan sorular çıkartarak sınava çalıştık. Okulumuzun yaptığı yarışma sınavında birlikte katıldık. Okuduğum okulda kendi sıramda annemle sınava girmek beni hem heyecanlandırdı, hemde mutlu etti " dedi. 

3495

Tüm Haberler