Haberler

223 ÇİFTÇİ'YE, 5 ALANDA KURS

28 Aralık 2018 Cuma

Demirci'de 223 çiftçiye, hayvancılık, sürücü yöneticiliği, zirai ürün ve sera yönetiminden oluşan 5 alanda eğitimler veriliyor.

Demirci Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce ortaklaşa organize edilen kurslar hafta için her akşam Sevinçler, Öksüzlü, Mezitler, Alaağaç, Ayvaalan ve Ören mahallelerinde çiftçilere farklı alanlarda mahalle kahvehanelerinde eğitim veriliyor.

Yapılan kurslarda çiftçilere zirai üretimde akıllı tarım, Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gerekenler, sera işletmeciliği ve sürü yönetimi noktasında önemli bilgiler anlatılıyor.

Kursu tamamlayan 223 çiftçiye katıldıkları alan kursları ile ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce sertifika verilecek.  Düzenlenen kurslara erkek çiftçilerin yanı sıra kadın çiftçiler de ilgiyle katılıyor.

HEDEF 500 ÇİFTÇİ

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya yaptığı açıklama" Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ve Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile birlikte haftanın 5 günü Demircili çiftçilerimize yönelik eğitim programları düzenliyoruz. Hedefimiz çiftçimizin Tarım ve Hayvancılıkta bilinçli üretim yapabilmesini hedefliyoruz. Kurslarımıza katılan her çiftçimize kurumumuz tarafından sertifika verilecek. Hedefimiz 500 çiftçiye ulaşarak bu kurslardan faydalandırmak " dedi.

AMACIMIZ BİLİNÇLİ TARIM VE HAYVANCILIK

Kursların eğitimini bizzat kendisi verdiğini söyleyen İlçe Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse, İlçemize bağlı 6 mahallemizde kurslar düzenliyoruz. Çiftçilerimize Büyükbaş, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, sürü yönetiminde merada hayvan bakımı, sağlığı, ve seracılıkta örtü altı sistemi ve topraksız tarım ile ilgili bilgiler veriyoruz. Ayrıca Demirci'nin son yıllarda ana geçim kaynağı haline gelen badem yetiştiricili, ilaçlanma ve bakımı ile ilgili de faydalı anlatımlar yapıyoruz. Kurslarımıza erkek kursiyerlerimizin yanı sıra kadın çiftçilerimizin de büyük bir ilgi gösteriyorlar" dedi.

1682

Tüm Haberler