Haberler

BAŞKAN SELÇUK, MİLLİ ŞAİRİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

27 Aralık 2018 Perşembe

Belediye Başkanı Selami Selçuk, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Milli ve manevi değerleri, ihtiva eden şiirleri, mücadeleci, idealist, yurtsever kişiliği ile her dönemde Türk milletine örnek olan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u vefatının yıl dönümünde bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Mehmet Akif, kökleri derinlere giden fikirleriyle gerçek anlamda bir mütefekkir, bir münevverdir. Vatanımızın ve milletimizin buhrana düştüğü bir dönemde milli bilinci uyandırmak için konferanslar veren, cepheden cepheye koşan Akif, idealindeki Asım’ın nesli uğruna her türlü zorluğa katlanmıştır.

Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış vatanımızın bekasını sürdürebilmemizin, gönül coğrafyamızdaki haksızlıkları ve zulümleri sona erdirebilmenin yolu, İstiklal Marşı’mızdaki o ruhu daima canlı tutmaktan geçmektedir. Bu nedenle Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’mızda ve diğer eserlerinde bizlere bıraktığı mirası gelecek nesillerimize taşımak her ferdimizin en önemli görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle ebedi aleme göç eyleyen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet, hürmet ve minnetle yad ediyorum.

966

Tüm Haberler