Haberler

DEMİRCİ EKONOMİSİ MASAYA YATIRILDI, ŞAHLANIŞ BAŞLIYOR

3 Kasım 2018 Cumartesi

Demirci'ye Adalet Bakanlığınca yapılan açık cezaevi inşaatı devam ederken, geçtiğimiz hafta ilçe ekonomisi için önemli bir toplantı gerçekleşti.

İlçemizde devam eden Açık Cezaevi inşaatında devam eden çalışmaları görmek, hemde Cezaevi açıldığında İlçe ekonomisine katkı sağlayacak konular düzenlenen toplantıda ele alındı.

Demirci Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Adalet Bakanlığı İşyurtları kurumu Daire Başkanlığından Savcı Sayın Murat Ünlü, Foça ve Akhisar Cezaevi Müdürleri, İlçe Tarım Müdürü İslam Köse, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya ve İlçe de Süt toplama merkezlerinin yöneticileri katıldı.

Toplantı da Açık cezaevi içerisine kurulacak olan başta süt toplama ve işleme tesisi ile birlikte diğer kurulacak olan tesislerin görüşmesi yapıldı.

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Selami Selçuk " Açık Cezaevi yapımı ile ilgili Adalet Bakanlığı bürokratları ve Demircili yetkililer ile görüşme gerçekleştirdik.Bildiğiniz gibi açık cezaevleri ceza infazlarının yanı sıra, birer fabrika gibi çalışmakta. Bizim amacımızda Demirci açık cezaevine açılacak olan işletmelerin en doğru şekilde tespit edilmesi ve tam anlamıyla çalışmasıdır. İnşallah yapacağımız organizasyon ile Demircili süt üreticileri de sütlerini normal ücretin üzerine 35 ila 40 kuruş daha fazla ücretle satabilecekler. Açık cezaevine kesimhane açılması için görüştük. Aynı zamanda yaş meyve ve kuru meyve paketleme tesisi için görüştük. Burada infazını yapacak olan mahkumların aileri, ziyaretçileri aynı zamanda içerideki mahkumların İaşeleri'nin ilçe merkezindeki esnaftan alış veriş yapılması İlçe ekonomimize büyük katkı verecektir. Herşeyden önemlisi bu tesisleri Demircimize kazandırmaktır. Adalet Bakan Yardımcımız Cengiz Öner ve  Adalet Bakanlığı İş Yurtları Daire Başkanlığındaki Murat Ünlü  hemşerimiz. Bunlar bizim en büyük güvencelerimiz. Hepsi'de Demirci'yi sonuna kadar sevmekte ve Demirci'ye hizmet etmeyi istemekte. Bizde bunların mahalli ayağını oluşturup Demirci'mizi daha ileriye götürmeyi hedefliyoruz "dedi.

2791

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ