Haberler

GÖRDESLİ MAKBULE, DEMİRCİ'DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

18 Ekim 2018 Perşembe

Demirci Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi, her hafta farklı etkinliklerle öğrenciler için düzenlediği programlara bir yenisini daha ekledi.

17 Ekim 2018 Çarşamba günü Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi konferans salonunda Demirci Akıncılarını anlatan, Demirci Akıncılarının tarihte verdiği mücadelelerin anlatıldığı, ayrıca milli ve manevi değerlerinde paylaşıldığı programa konuşmacı olarak emekli Tarih Öğretmeni Hüseyin Kıncı ve Gördesli Makbule klibinde Makbule'yi canlandıran Ece Yaşar, öğrencilerle buluştu.

Yaklaşık 1 saat süren programda tarihçi Hüseyin Kıncı öğrencilere, Demirci Akıncılarının , Kurtuluş savaşında bölge düşmana karşı verdiği çetin mücadeleleri anlatırken, bugüne kadar Demirci Akıncıları ile ilgili yayınlamış makale ve kitapları da öğrencilerle paylaştı.

Programda ayrıca Gördesli Makbule'yi canlandıran Ece Yaşar ise, öğrencilere klipte hangi duygularla Gördesli Makbule'yi oynadığını anlattı. Her öğrencinin her bireyin tarihine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Ece Yaşar, öğrencilere bir de şiir okudu.

Programın sonunda Demirci Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Yıldız tarafından Tarihçi Hüseyin Kıncı ve Ece Yaşar'a çiçek takdim ederek teşekkür etti.

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ VETERİNERLİK BÖLÜMÜ 1. SINIF ÖĞRENCİSİ ECE YAŞAR'IN GÖRDESLİ MAKBULE'Yİ CANLADIRDIĞI KLİBİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

3571

Tüm Haberler