Haberler

İZCİLER, MİLLİ MÜCADELE TOPRAKLARINDA KAMPA BAŞLADI

27 Ağustos 2018 Pazartesi

Türkiye İzcilik Federasyonu İzcileri, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve 5 gün sürecek olan Demirci Akıncıları Milli Bilinç kampına başladı.

Demirci'de her yıl geleneksel hale gelen Demirci Akıncıları Milli Bilinç kampının 3'üncüsün açılışı yapıldı.

Türkiye İzcilik Federasyonunca Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 203 izci, Kurtuluş savaşında büyük mücadelelerin verildiği topraklarda 5 gün sürecek olan Milli Bilinç kampı yapacak. 5 günlük kamp süresi boyunca tarih öğretmenleri ve akademisyenlerce kampa katılan izcilere Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve silah arkadaşlarının Kurtuluş savaşında Demirci ve yöresinde verdiği mücadeleler anlatılacak.

Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol ve Belediye Başkanı Selami Selçuk, 3'üncü Demirci Akıncıları milli bilinç kampının açılış törenine katılarak, izcilere kamp süresi boyunca başarılar dilediler.  

Türkiye İzcilik Federasyonu Teknik kurul üyesi ve kamp müdürü Ercan Öztürk yaptığı açıklamada " Kampımızda şu anda 203 lider izci yer almaktadır. Kampımız 27 Ağustos  ile 01 Eylül arasında gerçekleştireceğiz. Milli Bilinç kampımızın bu yıl Demirci'de 3'üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Kurtuluş savaşında bu topraklarda düşmana karşı verdiği mücadeleler vermiş Kaymakam İbrahim Ethem bey, Parti Pehlivan, Gördesli Makbule ve Usturumculu Halil Efe'nin etrafında toplanmış kuvayi milliye gruplarının Kurtuluş savaşına yaptıkları yararlılık ve katkılardan dolayı onları anmak ve onların yürüdükleri yollarda yürümek için kamp gerçekleştiriyoruz. 30 Ağustos Zafer bayramında İzcilerimizle Kurtuluş savaşının gerçekleştiği bu yörelerde yürüyüşümüz olacak. Kampımıza Ankara, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Muğla illeri başta olmak üzere birçok ilden izcimiz yer alıyor. Milli Mücadele yıllarında Mustafa Kemal ATATÜRK, Demirci için ben orayı hiç düşünmüyorum. Çünkü orada Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve arkadaşları var demiş. Bizde onların torunları olarak bugün kamptayız "dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " 3'üncü Milli Bilinç kampımızı düzenliyoruz. Bugün izcilerimiz kamp yaptığı yer Kurtuluş savaşının başladığı topraklar. Şanlı ve çetin mücadelelerin verdiği topraklarda izcilerimiz ağırlıyoruz. İnşallah  sonsuza kadar Demirci Akıncıları Milli Bilinç kampımızı düzenlemeye devam edeceğiz " dedi.

Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol ise " Demirci toprakları doğası ve havası ile güzel bir ilçe. Burayı asıl önemli kılan milletimizin tarihinde önemli bir yer edinmiş olması. Milli mücadele döneminde başta Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı ve arkadaşları ile beraber, Kurtuluş savaşında büyük destekte bulunmuşlardır." dedi

Demirci Akıncıları Milli Bilinç kampı 31 Ağustos Cuma akşamı kapanacak.

2507

Tüm Haberler