Haberler

67 SAATLİK, SABRIN MEYVESİ

14 Mayıs 2018 Pazartesi

TOKİ'nin satışa çıkardığı 2 daireyi almak için kesintisiz 67 saat bankanın önünde nöbet tutan Kazdağlı ve Koç ailesi sonunda ev sahibi oldu.

Demirci'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 255 konuttan 2'sinin hak sahibinin almaktan vazgeçmesi nedeniyle satışa çıkarıldı.

Dairelerin satışa çıkarıldığını, almak isteyenlerin 14 Mayıs Pazarte si günü satışı yapacak bankaya peşinat yatırması gerektiğini öğrenen Samet Kazdağlı ve Emrah Koç, hak sahibi olmak için 11 Mayıs Cuma günü saat 14.00'ten itibaren bankanın önünde sıraya girdi.

Kazdağlı geceleri eşi Derya Kazdağlı ise gündüzleri nöbet tutarak eşine destek verdi. Koç ise cuma günü itibaren geceli gündüzlü tam 67 saat banka önünde nöbet tuttu.

Pazartesi sabah bankanın açılmasıyla Kazdağlı ve Koç hazırladıkları evraklarla 2+1 dairenin peşinatı olan 12 bin 600 lirayı yatırarak hayalini kurdukları evi almış oldu.

GECE GÜNDÜZ NÖBET TUTTULAR

Kazdağlı  yaptığı açıklamada, maddi durumları iyi olmadığı için konut alamadıklarını belirterek, ev alabilecek duruma geldikten bu yana da TOKİ'nin ilanlarını takip ettiğini söyledi. Ev sahibi olacakları için çok mutlu olduğunu dile getiren Kazdağlı, "Geçtiğimiz hafta pazar günü TOKİ internet sitesinde 2 dairenin satışa çıktığını gördüm. Pazartesi günü peşinatların yatırılacağı belirtildi. Bende cuma gününden itibaren banka önüne oturarak beklemeye başladım." dedi.

Eşi Derya Kazdağlı ise 11 yıldır ev alma hayali kurduklarını söyleyerek "TOKİ'nin ilk kuralarına katılamadık. Nasip bugüneymiş. İki ev olduğunu duyar duymaz pazartesi günü herkesten önce ücreti yatırıp ev sahibi olmak için cumadan itibaren eşimle birlikte beklemeye başladık. Eşim geceleri nöbet tuttu. Ben de gündüzleri nöbet tuttum. Son geceyi de birlikte sabahladık." diye konuştu.

Kesintisiz 67 saat nöbet tutarak ev sahibi olma hayalini gerçekleştiren Koç ise şunları söyledi:

"Maddi sıkıntılarımdan dolayı TOKİ'nin ilk kabulünde yer alamadım. 2 dairenin satışa çıktığını öğrendim. 2 dairenden birini alabilmek için cuma gününden itibaren banka önünde pazartesiye kadar bekledim. Sabrın meyvesi güzeldir. Uyumadan bekleyip ev sahibi olacağım" dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk'ta, her iki vatandaşa tebrik ederek, vatandaşlarımızdan gelecek yeni talebe yeni bir TOKİ çalışması yapılabileceğini ifade etti. 

5215

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ