Haberler

ULUSLARARASI BİRİNCİ DEMİRCİ SEMPOZYUMU AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

12 Ekim 2017 Perşembe

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi ve Demirci Meslek Yüksek Okulu tarafından 3 gün sürecek Uluslararası 1. Demirci Sempozyumu düzenlendi.

Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Basri Koçyiğit Kültür Merkezinde düzenlenen Uluslararası 1. Demirci Sempozyumu açılış programına (MCBÜ) Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, Belediye Başkanı Selami Selçuk,Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Taşlı, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç " Uluslararası 1. Demirci Sempozyumu için 100'ün üzerinde bildiri aldık ve bunların 93 tanesi sempozyumda sunumları yapılacak. Uluslararası 1. Demirci Sempozyumuna gönderilen bilgileri ve kabul edilenleri 4 başlık altında topladık. Demirci'nin demografik, ekonomik ve toplumsal yapısını kapsamında 4 başlık altında sunumlar yapılacak" dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi ise " Demirci eski çağlardan bu yana var olan bir yerleşim birimi. Demirci, Lidya bölgesi ile Misis bölgesi arasında doğal sınır olarak kabul edilen Demirci dağının batı tarafında kurulmuştur. 15'inci yüzyılın başında Osmanlı hakimiyetine geçmiş, 18 yüzyılın ortalarına kadar Kadılık idaresinde devam etmiştir. Uzun süre yunan işgalinin Demirci'de gerçekleşmediğini görüyoruz. Rahmetle  hatırlamamız gereken Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı'nın öncülüğünde Demirci Akıncıları burada uzun süreli bir işgale müsaade etmemişlerdir. Demirci çağlar ötesinden gelen köklü bir tarihe, geçmişe ve mirasa sahiptir. Bu sempozyumda ekonomik, sosyal, demografik anlamda Demirci bütün yönleri ile masaya yatırılacak " dedi.

Uluslararası 1. Demirci Sempozyumuna davetli konuşmacı olarak katılan Harjit SING, katılımcılara güneş enerji sistemleri ve güneş enerjisinin nasıl yararlanılması gerektiği ile ilgili sunum yaptı.

Sempozyumda ayrıca Öğretim Görevlisi Zafer Işıldar yönetiminde uygur ve kerkük türküleri seslendirildi. Sempozyum sonunda konuşmacı olarak katılan Harjit SING'e Rektör Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi ve Dekan Prof. Dr. Ahmet Ataç tarafından plaket ve çiçek takdimi yapıldı. 

Uluslararası 1. Demirci Sempozyumu açılış programının ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Kaymakam Mutlu Akyol ve Belediye Başkanı Selami Selçuk, öğrenciler tarafından hazırlanan Türkçe Gönüllüleri Otağı'nın açılışını yaptılar. 

Uluslararası 1. Demirci Sempozyumu 13 Ekim Cuma günü de Oturumlar ve Genel Değerlendirmeler ile devam edecek.

1658

Tüm Haberler