Haberler

BU BAŞARIYA ŞAPKA ÇIKARTILIR " TEBRİKLER "

8 Ağustos 2017 Salı

Hazırladığı projeler ile her daim bir ilke imza atan Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bir AB Projesinde daha başarısını perçinledi.

Demirci Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,2017 teklif çağrısı döneminde AB Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunduğu  Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği “ Avrupa’da Palyatif Bakım Uygulamaları” isimli proje 24.588,00 € bütçe ile desteklenerek kabul edildi.

Türkiye Cumhuriyeti AB Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje için teklif edilen 1944 proje arasından seçildi.

Proje kapsamında Demirci Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 14 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen önümüzdeki eğitim öğretim yılın ikinci döneminde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da 2 hafta süre ile palyatif bakım uygulamaları konusunda staj yaparak mesleki donanımlarını geliştirme imkanı bulurken, çeşitli Avrupa şehirlerinde kültürel gezilere katılma fırsatı bulacak.

Demirci Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 15 öğrenci ve 5 öğretmen geçen yıl İtalya’da ,5 öğretmen Almanya ve Macaristan’da yurtdışı mesleki  çalışma yapma imkanı bulmuştu. Bu yıl ise Eylül ve Ekim aylarında 9 öğrenci ve 1 öğretmen de “Hemşirelerimizin Mesleki Kapasitelerinin Artırılması” isimli Erasmus+ projesi ile 3 hafta süre ile Almanya’da staj görecek.

3446

Tüm Haberler