Haberler

DEMİRCİ'DE BAKAN VEYSEL EROĞLU RÜZGARI ESTİ

28 Mart 2017 Salı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temel atma ve toplu açılış törenleri kapsamında Demirci'yi de ziyaret etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Demirci Yeni Devlet Hastanesi önünde Kaymakam Mutlu Akyol, Belediye Başkanımız Selami Selçuk, Ak Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Gedik, Protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Mahmutlar Halk oyunları ekibi tarafından karşılanan Bakan Veysel Eroğlu, Belediye Başkanımız Selami Selçuk ve Ak Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Uyar ile birlikte harmandalı oynadı.

Ticaret ve Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, Belediye Başkanımız Selami Selçuk, Ak Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Ak Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Uyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Selami Selçuk " 2012 yılına kadar Demirci'de hiç göletimiz yoktu. 2012 yılından sonra su devrimine Demircimizi de dahil ettik.  Demirci'de şu anda 5 sulama göletinde çalışmalar devam ediyor.  3 Sulama göletimizin de temel atma törenini bugün yapıyoruz. Şu anda ilçemizde 8 sulama göleti yatırımı var. Yeni Sulama göleti yatırımlarımız ile Demirci sulu tarımda kalkınacak, ekonomisini güçlendirecektir. Gölet yatırımları ile Demirci kendini geleceğe hazırlamaktadır. Hükümetimize ve Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum "dedi.

Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise " Türkiye'de istikarırın devam ettiği sürece, yatırımların hız kesmeden devam edecektir. Ülkemiz 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi için sandık başına gidecek. Yeni sistem ülkemize daha güzel günleri getirecektir. Halkımızın desteği ile ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçecektir" dedi. 

TÜRKİYE'DE EN ÇOK BARAJ DEMİRCİ'DE OLACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu " Demirci için büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Şu anda 5 barajın inşaatı devam ediyor. Şu anda projeleri yapılan 4 yeni baraj daha var. Çanakçı, Mahmutlar, Yeşiloba ve Kuzuköy barajlarının projeleri hazırlanmaktadır. Demirci'de baraj sayısını 10'a tamamlayacağız. Türkiye'de en çok barajı olan ilçe Demirci olacak. Demirci'de böylelikle 10 baraj, 3 sulama göleti ile 2019 yılı sonuna bitmiş olacak ve vatandaşlarımıza hizmet verecek. Demirci vatanını, bayrağını seven yiğit insanlar diyarıdır" dedi

" HÜNNAP'I EYLEM PLANIMIZA ALIYORUZ"

5 Bin köye, 5 Bin gelir getirici orman proje çalışması yapıyoruz. Demirci'de yetişen hünnap meyvesini destek için seferberlik başlatıyoruz. Bu noktada Demirci Belediye Başkanımız Selami Selçuk'a teşekkür ediyorum. Orman teşkilatımız tarafından 35'inci eylem planımız içerisinde hünnap meyvesine de destek vereceğiz. Hünnap kalp damar hastalığı ve şeker hastalığın dengelenmesi için tabi bir ilaç. Türkiye'de ilk defa tıbbi aromatik bitkiler olan hünnap, keçi boynuzu, defne ada çayı gibi tıbbi bitkileri hayata geçirmek ve ihracat yapmak için çalışma yapıyoruz. Dünya'da bu nokta da 100 Milyar dolarlık bir pazar var. Bizde bu pazarda hedefimiz 5 Milyar dolarlık ihracat yapmak "dedi.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Gelir getirici tür ve orköy kredi sertifikalarını dağıtımını yaptı.

Programda ayrıca Belediye Başkanımız Selami Selçuk tarafından Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na el dokuma Demirci halısı ve ahşap oyma tablo hediye edildi.

5788

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ