Haberler

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZDA, YENİ MÜDÜR GÖREVİNE BAŞLADI

15 Eylül 2021 Çarşamba

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne atanan Dr. Ali Daşman görevine başladı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, 23 Ağustos 2021 tarihinde Demirci Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne Dr. Ali Daşman'ın atadı.

14 Eylül Salı günü Demirci Meslek Yüksekokulunda düzenlenen devir teslim töreninde Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören Müdürlük görevini Dr. Ali Daşman'a devretti.

Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören" Bu bir bayrak yarışı. Okulumuzu daha ileriye taşımakl adına güzel çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Okulumuz ilçemizde birçok kurumla ortak çalışmalar yaptı. Bu göreve atanmanız beni mutlu etti. Ne zaman okulumuzun bana ihtiyacı olduğunda hazırım. Bana çalışmalarımda desteklerini esirgemeyen yüksekokul personeline de çok teşekkür ediyorum. Görevinizde başarılar "dedi.

Demirci Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Daşman ise " Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören hocamız her daim yanımızda olması bizleri mutlu etti. Hizmetleriniz ve okulumuza verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. Bu bir bayrak yarışı. Bizde elimizden geldiğince okulumuza ve öğrencilerimize hizmet edeceğiz " dedi.

Demirci Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ali Daşman, Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören'e hizmet ve çalışmalarından dolayı plaket ve çiçek hediye etti. 

DR.  ALİ DAŞMAN KİMDİR

1970 yılında Afyonkarahisar’ın Evciler İlçesine bağlı Baraklı Köyünde dünyaya geldi. İlk öğrenimini köyünde, Liseyi de Dinar Lisesinde bitirdi. 1992 yılında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi TÖMER (Türkçe Öğretim Merkezi) İzmir Alsancak Şubesinde 5 yıl Türkçe Okutmanı olarak çalıştı. 1996-1997 Eğitim Öğretim Yılında Kırklareli İHL’de çalıştı. 1997-1998 Eğitim- Öğretim yılında Kazakistan’ın Çimkent şehrindeki Uluslararası Türk – Kazak Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde Türkçe Okutmanı olarak görev yaptı. 1998-2013 yılları arasında da Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te konuşlanan Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesinde Türkçe Okutmanı, Dr. Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

 2013-2018 yılları arasında ise İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı, Aynı zamanda İstanbul Kültür Üniversitesi TÖMER müdürlüğü görevine bulundu. 2018 yılından itibaren ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalında görev yapmaktadır. 23.08.2021 tarihinden itibaren ise Demirci Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne atanmıştır.

 Türkçe Öğretim Koordinatörlüğü, Dil Öğretim Bölüm Başkanlığı, TÖMER Müdürlüğü görevlerinde bulunan Daşman’ın Uluslarrası Hakemli dergilerde yayımlanan 10 makalesi, Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan 8 adet bildirisi, Ulusal Bilimsel toplantılarda 4 Bildirisi, Kırgızistan Milli Üniversitesi tarafından yayımlanan 1 bilimsel kitabı bulunmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Ali Daşman Orta düzeyde İngilizce ve Arapça, İyi düzeyde de Rusça ve Kırgızca bilmektedir.

Daşman Evli ve iki çocuk babasıdır.

1267

Tüm Haberler