Haberler

EĞİTİM FAKÜLTESİNDE, KONTENJANLAR DOLDU

1 Eylül 2019 Pazar

İlçemizin köklü eğitim kurumu olan Demirci Eğitim Fakültesi, 2019 - 2020  Eğitim Öğretim yılında yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. 

2019 YKS Tercihlerinde Demirci Eğitim Fakültesindeki 6 bölümü Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinden bir çok öğrenci tercihte bulundu. 

Eğitim Fakültesine bu yıl gelecek olan öğrenciler ile mevcut sayının 2 BİN'e yaklaşacağı belirtildi.

Eğitim Fakültesi bünyesinde İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği bölümlerinde kontenjanlar tam olarak dolarken, Fen Bilgisi Öğretmenliğinde de boş kalan 14 kontenjanın Ek tercihlerinde dolacağı belirtildi. 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin yaptığı açıklamada " 2019 YKS tercihlerinde Eğitim Fakültemizde şu anda ÖSYM tarafından yayımlanan kontenjanlar dolmuş durumda. 5 bölümde kontenjanlarımız tamamen dolarken, Fen Bilgisi Öğretmenliğinde kalan 14 boş kontenjanın Ek tercihlerde tamamlanarak yüzde yüz doluluk oranına ulaşacak. Yeni dönemde yaklaşık 2 BİN'e yakın öğrencimiz ile Eğitim Öğretim dönemimize başlayacağız. Eğitim Fakültemizin Eğitimde başarısını daha da arrtırmak için çalışmalarımızı akademisyenlerimizin desteği ile sürdüreceğiz "dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Her zaman söylediğimiz gibi hiç bir zaman karanlığa küfretmedik. Sorunların çözümü adına her daim kurumlarımızla iş birliği halinde, İlçe teşkilatımız ve Milletvekillerimiz ile gece gündüz demeden çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Eğitim Fakültemizin yeni dönemde kontenjanlarının tamamının dolması bizleri ziyadesi ile sevindirdi. İyi niyetle çalışıldığında ve gayretle çalışıldığında sonuçlarının ne kadar güzel olduğunun da bir göstergesi. Eğitim Fakültemizin ve Meslek Yüksek okulumuz başta olmak üzere İlçemizdeki tüm eğitim kurumlarımızın gelişip büyümesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. 2019 - 2020  Eğitim Öğretim döneminde Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Çetin'e, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören'e ve Akademisyenlerimize sonsuz başarılar diliyorum" dedi. 

2019 - 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİNDE

  • İlköğretim Matematik Öğretmenliği 60 öğrenci
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 70 öğrenci
  • Sınıf Öğretmenliği 60 öğrenci
  • Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 60 öğrenci
  • Türkçe Öğretmenliği 60 öğrenci
  • Fen Bilgisi Öğretmenliği 30 öğrenci kayıt yaptırdı, 14 öğrenci ek kontenjanda yerleşecek.

2484

Tüm Haberler