Haberler

HEYET YOLA ÇIKTI ! ! !

6 Ağustos 2018 Pazartesi

Demirci Belediyesi ve Ticaret Sanayi Odasından oluşan heyet, bazı temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a hareket etti. 

Yün halının kullanımının arttırılması amacıyla Belediye Başkanı Selami Selçuk öncülüğünde Anadolu Yün Halı Üreticileri Birliği, Türkiye'de yün halı kullanımının arttırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Heyette Belediye Başkanı Selami Selçuk başkanlığında, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kelem, Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri, Yün Halı Üretimi yapan sanayiciler yer aldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) ziyaret edecek olan heyet, burada  TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'la bir görüşme gerçekleştirecek.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kelem "Halıcılığın kenti olan Demircimizde, sanayicilerimizle önemli bir görüşme yapmak üzere yola çıktı. Türkiye'de cami ve otellerde yün halı kullanımını arttırmak amacıyla girişimlerimiz devam ediyor. Bu nokta Belediye Başkanımız Selami Selçuk ile birlikte TOKİ Başkanlığında görüşme gerçekleştireceğiz "dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklama da " Yün halı kullanımını arttırmak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte girişimlerimiz devam ediyor. Daha önce Belediyemiz çatısı altında Anadolu Yün Halı Üreticileri Birliğini kurduk. Daha sonra Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata'yı ilçemize davet ederek, belediyemizde toplantı yaptık. Vakıflar tarafından yapılan cami ve yurtlarda yün halı kullanımının önünü açmayı başardık. Şimdi de Ticaret Odası üyelerimiz ve sanayicilerimiz ile birlikte TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile bir görüşme yapacağız. Hedefimiz TOKİ tarafından Türkiye'de yapılan Cami ve Yurtlarda yün halının kullanımının sağlanması için görüşeceğiz. Bunu başarabildiğimizde, Demirci'de sanayicimizin de bu noktada sıkıntıları ortadan kalkmış olacak. Ticaret ve Sanayi Odamızla, Belediye olarak verimli bir çalışma sergiliyoruz. İnşallah bu görüşmeden de başarıyla döneceğiz "dedi.

2983

Tüm Haberler